Zoeken
  • Marina Curvers

Dappere dodo

De sonde zit er inmiddels ruim een week in! En dat verdient een uitroepteken, want van te voren hadden we allerlei nare scenario's bedacht omdat we dachten, Oliver kennende accepteert hij zo'n 'draadje' in zijn neus nooit. Maar tot nu toe, en we kloppen het af, blijft hij er keurig af. Handelingen rondom de sonde vindt hij soms nog een beetje spannend, bijvoorbeeld de pleister vervangen. De dame van de Thuiszorg met een 'Dapper Dagboek' aan voor Oliver. Dat vond hij wel wat! Na iedere handeling, mag hij een passende sticker plakken in zijn Dapper Dagboek. En dat zorgde er voor, dat zijn tranen snel gedroogd waren, na het vervangen van de wangpleisters.


De Thuiszorg hoeft nu niet meer elke dag te komen; Tim en ik kunnen de sondevoeding zelf aansluiten en weten hoe te handelen (we hebben hiervoor zelfs een heus certificaat gekregen... misschien eens overwegen dit op onze cv te vermelden ;-)) bij bijzonderheden. Bij twijfel of wanneer de sonde eruit ligt, kunnen we de Thuiszorg bellen. Heel fijn dat zij ons de eerste dagen op weg hebben geholpen en voor nu achterwacht zijn. De handelingen rondom de sonde gaan dus wel goed en Oliver lijkt de voeding goed te verdragen. We durven zelfs al heel voorzichtig positief te zijn over de effecten ervan; hij lijkt stabieler te bewegen, beter in zijn vel te zitten en iets meer energie te hebben. 1,5 week is nog te kort om conclusies te trekken, maar ik heb hoop :-). Het feit dat we overdag geen strijd meer hoeven te leveren rondom het eten is ook heel fijn, dat geeft echt rust. Het enige nadeel is dat die verrekte pomp 's nachts regelmatig piept omdat hij het er niet mee eens is (Oliver ligt op de sonde, er zit lucht in de slang... you name it) en wij er dus uit moeten. Dat zorgt er voor dat we inmiddels wel weten dat ons nieuwe bed lekker ligt, maar we hebben geen idee of het ook lekker slaapt (hahaha, hier lachen we, met wallen tot op onze knieën erg hard om).


Naast de Thuiszorg zijn er inmiddels heel wat instanties/organisaties bij ons gezin betrokken en hoewel we daar heel dankbaar voor zijn, voelt dat toch ook nog steeds een beetje gek en onwennig. Zo belde vorige week de Gemeente dat de aanvraag voor Oliver's rolstoel goedgekeurd is en dat de leverancier contact met ons op neemt voor een afspraak om alles af te stemmen. Fijn dat dat zo snel geregeld is!

We hebben contact met onze generalist van WIJ Eindhoven, het ziekenhuis, revalidatiecentrum, leveranciers van hulpmiddelen (vandaag is er een nieuwe aangepaste kinderstoel geleverd voor Oliver), de Gemeente en overige hulpinstanties. We zijn heel blij dat we inmiddels weten bij wie we om welke hulp en expertise kunnen vragen, maar op sommige dagen is het bijna een dagtaak om al deze contacten te onderhouden; want wij vragen hulp van hen, maar we moeten daar natuurlijk zelf ook dingen voor doen. Een soort, vragen en geven ofzo ;-)


109 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven